Bildbomb

Mer bilder från barnhemmet! :)




















Cape Coast

Just nu sitter vi på hotellrestaurangen och myser på, vi har haft det jättebra i helgen. Har så roligt med min lilla familj <3 Imorgonbitti lämnar vi hotellet och åker till Hans Cottage där vi ska kika på lite krokodiler, spännande! Efter det åker vi hem till Tarkwa och barnen igen :)








Bilder :D


Tro tro, det är detta vi åker varje gång vi ska någonstans :)

Fina Esta <3

Barnen vid frukost, och jag då haha..

Nancy <3




Svea och Kaki <3


Jessica <3

Baby <3

Barnhemmet



Jag har tyvärr inte så mycket bilder på telefonen, men jag lägger in lite mer imorgon! Nästa gång jag åker till Cape Coast tar jag med iPaden, nu när jag vet att det funkar :D

Yesyesyes

Åh har äntligen fått skypa med mamma :))) Cape Coast blir bara bättre och bättre!!

Här bor vi just nu! Så ikväll somnar vi till vågorna, lyxigt! 

Slänger in ett nytt inlägg strax med mer bilder! 

snabb uppdate

Helloo! Tiden går fort nu, på söndag har jag varit här i en månad! Det känns så sjukt, det känns som att det var igår jag kramades hejdå på flygplatsen.
 
Isabelle har tyvärr fått malaria, så helgsplanerna har ändrats lite. Vi tar Cape Coast denna helg istället då vi ändå bara tar det lugnt där, så det blir skönt för oss alla! Ska bli nice att få duscha på riktigt, haha :p
 
Jag och Johanna var ju och köpte nytt internet igen, och det funkar typ lite i alla fall. Men vi ska ta med det i helgen, och förhoppningsvis funkar det mycket bättre där! Täckningen här i Tarkwa är inte så mycket att hänga i julgranen, så hoppashoppashoppas att det funkar i Cape Coast så jag kan lägga upp bilder, och skypa, och få kontakt med hemmet :))
 
Nu ska vi gå på dagens andra barnhemspass, så nu måste jag gå vidare. Hejdåå

hehej

Hejhej! Jag börjar bli riktigt frustrerad nu när det gäller allt med internetbiten. För det vill verkligen inte fungera för mig. Igår åkte vi till Swedru och köpte nytt, som tydligen skulle vara bättre, och det var dyrare också. Och medan vi var där så började det ösregna, alltså det kom så sjukt mycket regn. Så det resulterade i att det blev strömavbrott hela natten osv, så vi kunde inte ens testa det nya internetet förän idag.  Men det funkar såklart inte, så på måndag ska vi åka tillbaka till Swedru IGEN, också ska vi ta med ALLA våra saker och lägga upp grejerna PÅ disken och fråga varför det ALDRIG funkar. Haha förlåt för min frustration.. Men det är så jäkla dyrt att ringa och smsa hem eftersom mitt ghananska simkort inte heller funkar, och ett fungerande internet hade helt enkelt underlättat. Så jag hoppas verkligen att det går att lösa!
 
Annars då? Eftersom vi inte var på barnhemmet igår efter lunch så promenerade vi dit igårkväll en sväng. Sen gick vi dit idag igen då vi hade lovat att spela fotboll med dom äldre. Så det gjorde vi. Jäklar va varmt det var! Inte var det så enkelt att spela på en ojämn grus/gräsplan i converse heller, haha men det var roligt iallafall! Eftersom vi är så mycket med dom mindre barnen (då dom äldre är på skolan på dagarna), så är det roligt att hitta på saker med dom äldre också :) 
 
Imorgon ska vi nog åka till Winneba (strand) och chilla lite. Sen nästa helg ska vi åka till Volta region, där ska vi bada i ett vattenfall, kika på apor och gå på nått berg. Och helgen efter det ska vi åka till Winneba igen, och helgen efter det åker vi tillbaka till Cape Coast. Vi ska dessutom ha en liten julafton här innan Svea åker hem, och jag och Johanna tänkte åka till Cape Coast över nyår. Gah, mycket roligt att se fram emot :D Jag hoppas att det fixar sig med internet snart så jag kan visa bilder på allt jag gör också!

Hej :)

Hello från Ghana. Jag köpte ett modem i måndags, och var så glad och nöjd att det äntligen löser sig på den biten. Tror ni att det funkar? Självklart inte. Jag har inte den turen här. Mitt ghananska sim-kort funkar ju inte heller, verkar inte som att kommunikationsgudarna vill att jag ska kunna ha kontakt med hemmet. Men det löser sig nog någon gång!
 
Vi gör mest samma saker på dagarna, men när jag fixar mitt internet så kommer jag lägga upp bilder! Då blir det lite roligare här :)
 
Vill också säga tack till alla där hemma som hjälper till och bidrar med både kläder och pengar!! Jag tycker det är så roligt att se och höra hur många det är som vill hjälpa till, så tacktacktack! 
 

söndag

Hejhej! Ni vet den där adaptern jag nämnde sist? JAG HAR HAFT EN HELA TIDEN utan att veta om det hahaha.. Så imorgon ska jag åka in till Swedru igen och försöka hitta ett modem, sen så har jag äntligen internet. 
 
I fredagsmorse så klev vi upp och käkade lite frukost, sen tog vi vårat pick och pack och åkte till Cape Coast. Vi hade hört från Ida och Emma (dom förra volontärerna) att det fanns ett hotell som såg jättefint ut där, så vi for dit! Och det var så mysigt!! För det första så fanns det dusch, det var magiskt! Maten var god, och det låg precis vid stranden. Så på kvällarna käkade vi middag och myste på bara, väldigt skönt må ja säga. 
 
Imorse klev vi upp tidigt för att packa ihop våra grejor och för att sedan åka till nationalparken där hängbroarna var. Så vi betalade, hängde av oss ryggsäckarna och följde med nån grupp in i skogen. Sen kom broarna. Jag trodde att jag skulle svimma. Vi gick på nå jäkla småbroar typ 40 meter upp i luften!!!! Läskigaste jag gjort typ. Och efter det så for vi hem hit igen. Vi har haft så himla roligt och skönt och nu är vi helt slut. Det lär bli magiskt att gå och lägga sig ikväll.
 
Nu ska jag vänta in samtalet från moder jorden, så hejdåå

cape coast

Hejhej! Jag har inte fixat internet än då jag måste ha en adapter till iPaden, men det håller på att lösas så. Johanna och Isabelle som var med oss på hostlet kom till oss igår! Dom trivdes inte så bra uppe i norr så nu är dom här med oss, så roligt! Nu har jag några att fira både jul och nyår med också :D
 
Vi har inte gjort någonting annat än det jag skrev sist. Vi är med barnen på barnhemmet och grejar på helt enkelt, vi har varit och kikat på dom äldre barnen som har typ aktivitetsdagar den här veckan. Dom har sprungit och spelat fotboll och så, så det är väl det. Idag åkte vi till Swedru med John för att handla lite saker. Jag suktar efter choklad men det finns typ inte här, blir galen! Så idag har jag köpt en massa kakor hahah.. Har faktiskt hittat några med lite choklad i, så jag får väl nöja mig med det!
 
Imorgonbitti efter frukosten så ska vi åka till Cape Coast över helgen. Vi ska bo på hotell och chilla på typ. Vi tänkte åka till nationalparken också och gå på dom höga hängbroarna där, förhoppningsvis kommer jag hem hit till Tarkwa på söndag levande! Det ska bli skönt med en på hotell, jag TROR att det kommer finnas dusch där vilket ska bli jätteskönt! Bucket bath funkar bra, men en dusch hade inte gjort mig ledsen om jag säger så :)
 
Nu ska jag äta lite kakor och umgås med tjejerna lite, packa inför helgen och sedan lär vi ju sova. Ha det bra där hemma så hörs vi snart igen, pusspuss!

Waka wakaa

Hej!!! Antligen lite internet :D
 
Jag har varit har en vecka nu och det har varit mycket att ta in. For det forsta sa ar det svinvarmt och fuktigt, jag kommer alltsa att vara klibbig i fyra manader. Men jag har redan vant mig lite sa det kommer nog ga bra. Det spelar ingen roll vart vi gar sa ropar folk efter oss, dom vill veta vad vi heter, vart vi kommer ifran, hur vi mar osv osv. Det ar sjukt egentligen hur mycket uppmarksamhet vi far! Jag har coksa borjat fa en fin t-shirtbranna, och shortsbranna forstas! Jag har ingen aning om jag har fatt farg i ansiktet da jag typ inte kollat mig i en spegel pa hela veckan, det ska kopas idag!
 
Forsta dagarna var vi volontarer pa ett hostel dar vi hade lite spraklektioner och genomgangar med vad man inte far gora, och saga osv..Jag och en till tjej som heter Svea fick veta att vi blivit flyttade till ett annat hem och barnhem ocksa, men det lat ocksa bra sa det gjorde inget. Vi fick ju vara tillsammans sa! I onsdags lamnade alla hostlet for att fa aka till sina projekt, och efter cirkus 5 timmar i minibussen sa kom vi antligen fram till varat. Barnen ar sa fina!!!
Sen for vi vidare till varat hem dar vi bor, jag har bilder men jag kan inte lagga upp dom annu, sa det far bli senare! Juliette och John, som ar vara vardforaldrar ar iallafall jattesnalla! Dom hjalper oss med allt och vi har det jattebra helt enkelt! Ar glad over att jag delar rum med Svea ocksa, det ar skont att ha nagon med sig hela tiden sa :)
 
En dag pa barnhemmet kan se ut sa att vi kliver upp vid 05:20 pa morgonen ungefar. Sen gar vi till barnhemmet och borstar tanderna pa barnen, badar dom och ger dom frukost. Sen gar vi hem igen och ater frukost och fraschar till oss lite innan vi gar tillbaka till barnhemmet igen. Vid lunch gar vi hem och ater, och sedan tillbaka vid 14:30. Sen ar vi pa barnhemmet till cirkus 17:50. sen gar vi aterigen hem och ater middag, sen gar vi typ och lagger oss. Tiderna kan variera lite, men ungefar sa iallafall!
 
Igar (lordag) fick vi folja med pa en begravning vilket var ratt intressant att se hur det fungerar har. Hemma i Sverige ar det jattehemsk och jobbigt osv, och har ar dom saklart ledsen, men sen firar dom. Sa jag och Svea har alltsa statt och DANSAT pa en begravning, haha ratt roligt faktiskt!
 
Idag har vi akt in till Swedro med trotro, dels for internet men ocksa for att kopa lite saker. Sa som spegeln jag namnde innan. Jag tror inte jag har sa mycket mer att skriva nu mer an att jag saknar alla er dar hemma, och att jag har det bra! Jag haller fortfarande pa att klura pa hur jag ska fa internet till min iPad, men det fixar sig nog!
 
Sorry for ett langt inlagg utan bilder!

Arlanda

Har vinkat av mina fina, grinat lite osv. Om 40 minuter går mitt första flyg till London, och därifrån går nästa flyg till Accra. Det finns inte så mycket mer att säga just nu, uppdaterar bär jag kan! 


nära nuuu

Så förbannat nära nu!! Om mindre än en timme så sitter vi i bilen påväg till Arlanda, helt sjukt.
 
Igår träffade jag Malin för en fika och surr, och sen på kvällen hade jag en liten syns-snart-middag tillsammans med tjejerna, väldigt trevligt må ja säga. Vill vara ifrån dom så länge, känns jättejobbigt. Och idag har jag varit och hälsat på både mormor och faster för att kramas hejdå. Hua..
 
Precis som jag trodde så packade jag klart in i sista minuten. Jag började i veckan, men för mindre än en timme sen la jag ner sista saken i väskan haha. Jag vet att jag lovat bilder på allt jag handlat, MEN min batterisladd hittades IDAG hemma hos Julia, så jag har helt enkelt inte hunnit med det. Det får bli där borta, för jag ska då banne mig göra allt för att hitta lite internet, haha.
 
Nästa gång ni hör från mig så kanske jag antingen är på resande fot, eller t.o.m framme. Hejdåhejdå så länge!
 

RSS 2.0