Tack mami!

Tack för kladdkakan mamma! :D 
Det funkade inte så bra i stekpannan, men det var jäkligt gott ändå!!


Cape Coast

Så vi tog en dag extra semester, hur skönt som helst. Vi kom alltså hit i tisdags, vi checkade in och sen gick vi direkt och käkade en hamburgare. Och herregud va gott det var, efter att ha ätit ris i tusen år så var ju den där hamburgaren magisk!

Idag har vi varit på en svettig shoppingtur, jag har äntligen börjat köpa presenter och nu är jag inte lika stressad pga det längre. Jag åker ju för fasiken hem snart, tiden går så sjukt fort! Hinner ju inte med mig haha.. 

Just nu sitter vi vid ett bord vid stranden och myser på. Dricker cola, vi käkade lunch förut osv. Väldigt skönt helt enkelt!



<3


Florence

Diana
Michael
Benjamin, Ofee
Michael
Prince

:)

<3


Esta
Evelyn, Johanna, Florence
Michael
Baby
Kaki
Prince
Philip
Nancy

<3


Baby, Florences, Johanna, Benjamin
Baby

Evelyn, Johanna
Kweku

Baby
Felicity

<3

Desmonds säng <3
Ofee
Baby
Gloria, Johanna

Esta
Naomi

12

Ännu en söndag, och idag har vi varit här i 12 veckor!! Jag och Johanna pratade om det idag att vi knappt fattar att vi har varit utomlands i 3 månader nu. Det är så lätt att prata om det man vill göra, men sen kommer saker i vägen och det skjuts upp osv. Men nu är vi faktiskt här och gör det vi båda velat så länge, och det känns väldigt bra :) 

Idag drog vi på oss baddräkterna och for till Winneba (stranden). Vi hann bara sätta oss ner så kom det en tjej som ville bli våran vän, ja självklart säger vi. Det var bara det att hon aldrig gick efter det, haha.. Det kom en kille som satt och surrade med Johanna i evigheter också, tillslut tackade vi och sa hejdå för att gå och sätta oss på ett nytt ställe. Det är inte det lättaste att bli lämnad ifred i detta land må jag säga! 

Vi hann iallafall med att sola en massa. Johanna "badade" lite, haha jag kallar det mer för stå-vid-strandkanten-och-känna-på-vattnet ;) Jag låg bra där i sanden jag, vågorna här är lite för stora för min smak. Jag försökte mig på dom i början, resultatet: strandad säl med bikiniöverdelen på magen. Hahaha det är sant! En gång var det till och med tre snälla killar som försökte få in mig till stranden igen, och varför det då? Jo, för att jag: 1. Inte nådde botten när vågorna kom 2. Inte kom ens en centimeter när jag försökte ta mig därifrån 3. För att jag höll på att skratta ihjäl mig mitt i allt det här. Inte lätt att simma och skratta samtidigt märkte jag :) Hela situationen var så ful och kul. Sen dess står jag iallafall bara och sköljer mig vid strandkanten, eller ja, om man frågar Johanna så kanske hon säger att jag också "badade", hahaha...

Johanna brände sig lite (mycket), så vi gav upp och åkte hemåt igen. Sen dess har vi bara duschat, jag har gjort rent och plåstrat om ännu ett sår som är väldigt infekterat. Käkat middag, och gissa vad vi fick idag?? Ris..och....fisk......igen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi får detta i princip varje dag nu, känns tråkigt. Men men! Snart är vi i Cape Coast, och dom har en jättegod hamburgertallrik där, jag tycker till och med om dressingen?! Ser ni det min familj där hemma? Mina vänner? Jag tycker iallafall att det luktar framsteg :)

Men nu är det snart läggdags för mig och tomaten, jag hoppas ni har haft en bra söndag där hemma. Puss

30

Snart söndag och snart ny vecka, äntligen. Vi har verkligen kämpat den här veckan, det har varit någonting varje dag som har tagit emot, inte lätt när det är svårt.. Men snart får vi vila lite och efter det är det bara köra på. Jag har inte ens lång tid kvar här, bara 30 dagar!! Det känns bra men ändå inte, ja det där har ni hört om förut så det är väl ingen idé att ta upp det igen. Jag får helt enkelt njuta av min tid som är kvar, för snart sitter jag ju på mitt rum och längtar tillbaka igen. 

Så hur gick det med shoppingen idag då? Vädret var bra, mulet och inget regn!! Dock hittade vi ingenting, alltså verkligen ingenting. Så vi for hemåt igen. Vi mötte John på vägen ner till vårat hus, och det slutade med att vi satt och kollade på någon sorts förlovningsfest. Lite böner, sång och dans osv. Jag märkte ingen skillnad på det där och begravningen jag var på i början haha, fast det kan ju bero på att jag inte förstår vad dom säger.. Men ändå, väldans likt kan jag tycka :)

Sen dess att vi kom hem har vi kikat på gossip girl, lite oth och gjorts ansiktsmask. Myst på bara. Imorgon ska vi till stranden direkt efter frukost, hoppas återigen på perfekt väder! Sol denna gång ;)

Svåra tider

Hejsan, vilken lång dag detta har varit, eller snarare vilken lång vecka. Det har varit mycket nu, omställningar för oss alla. Vi blev snabbt bara två volontärer kvar, i samma veva byttes det barnhem också. För det första är det mycket längre dit, och i denna värme så blir man snabbt utmattad. Första passet har dessutom blivit längre, vilket egentligen inte borde göra så mycket, men det är mest bara jobbigt nu. Förstå mig rätt. Dom små barnen är fantastiska, men dom kan inte mycket engelska alls och dom bråkar mycket med varandra. Det kastas sten, dom slåss, och dom blir avundsjuk på varandra när dom inte sitter i knät osv osv, och det är så svårt för oss att säga till när dom knappt förstår vad vi säger. Dom vet ju också att vi inte slår dom, så då skrattar dom mest istället när vi försöker säga nej. Man blir väldigt lätt frustrerad helt enkelt. Det är jättesvårt att försöka göra några lekar, just för att dom inte förstår vad vi säger. Så vi sitter bara där med barnen i knäna och gör i princip ingenting, det blir tråkigt i längden. Vi försöker med olika saker, och ibland går det bra, men förmiddagarna ser oftast likadana ut. 

Det har varit lite upp och ner den här veckan i huvudtaget, både med barnen och vuxna. Sen har vi ju varit lite dåliga också vilket inte gör allt bättre. Vi bestämde iallafall idag att vi åker till Cape Coast redan på onsdag, och stannar till söndag. Innan dess ska vi ha pratat med John om allting också, hur det har varit den här veckan, vad vi känner osv. Vi vill att det ska vara så bra som möjligt, och det är det inte just nu. Så därför väljer vi att komma bort en stund, få andas lite, hitta ny energi. Det blir nog bra snart igen :)

Imorgon ska vi åka in till Swedru och köpa presenter, det har vi sett fram emot hela veckan så det ska bli kul. Vi hoppas som sagt på det perfekta shoppingvädret ;) Ha det bra, puss och hej

32

Hejsan hejsan. Tänk att det redan är torsdag, snart helg ju! På lördag ska vi in till Swedru för att försöka hitta lite presenter, ska bli kul! Jag hoppas att det kommer vara grått och trist väder, inte regn, perfekt vind, inte för varmt = perfekt shoppingväder. Haha ja man kan ju alltid drömma.. På söndag ska vi äntligen åka till stranden, man måste ju pressa nu sista tiden ;) Nejdå, men det ska bli skönt med lite strandhäng. Det blev ju inget sist då vi hade sjukstuga här hemma satt.

Idag efter middagen så försökte vi oss på kladdkakemixen som mamma skickade med i paketet sist. Vi har ju ingen ugn här, så vi fick lägga smeten i en stekpanna och hoppas på det bästa helt enkelt. Resultatet blev bra! Hårt på botten och kanter, resten var smet hahaha.. Det blev ju inte som hemma, men jag tror inte ni förstår hur gott det var. Det är iallafall vad vi har gjort ikväll, såg lite på gossip girl också. Perfekt kväll typ trots magont.

Vill berätta om vad som hände imorse på skolan också. Jag och Johanna gick dit som vanligt och satt oss och väntade. Vi hann bara vinka till några barn innan det var dags för dom att be någon bön och gå morgonmarschen. Medan dom gjorde allt det där så kom det en pojke på cirka 7-8 år, vi märkte ganska snabbt på hans beteende att han hade någon sorts utvecklingsstörning. Han kom först och satt sig bredvid mig, redan då började några barn att skratta. Sen tog han på mina ben där jag är tatuerad, och dom andra barnen skrattade ännu mer. Efter en stund så började han att ta på mitt hår, klappade och drog osv. Då började tom lärarna att skratta åt honom, samt andra vuxna. Den här killen var så himla snäll och gullig, han gjorde inget dumt utan var bara nyfiken. Visst att jag och Johanna också skrattade, men just för att han satt och drog mitt huvud mot honom så att han kunde leka med mitt hår, han var ju helt fascinerad. Vi stod inte flera meter bort och viskade och skrattade åt honom, ett barn kanske inte förstår att det inte är särskilt snällt, men en vuxen människa borde veta bättre kan man ju tycka. Nu vet ju vi att vi är i ett annat land med helt andra regler osv, men det känns så hemskt ändå.

Vi har pratat om det här förut, för det finns en annan äldre kille i byn som dom beskrev som galen. Han kom en morgon vid skolan när vi satt och väntade tillsammans med barnen. Barnen sa till oss att han hade "a crazy mind", att han inte var normal osv. Det här var ju utanför skolan så det var väldigt mycket barn där. Han började göra en massa konstiga grejer och barnen skrattade, sen när han kom närmare så sprang barnen liksom undan. Vissa av barnen blev som rädda. Han gick förbi mig och Johanna och alla barnen, då tog han upp en flaska och kastade mot några stenar som är i mitten precis utanför skolan. Jag försökte att inte titta på honom för mycket då jag själv tyckte att hela situationen var väldigt obekväm, barnen sa att han var galen och vi hade ju ingen aning om vad han kunde göra. Precis efter att han krossat flaskan mot stenarna så tar han upp nånting nytt och går mot mig i full fart, jag står bara där och har ingen aning om vad jag ska göra, då kastar han det han har i sin hand på mig och går förbi. Vissa barn skrattar och jag står bara och gapar mot Johanna. Det var så knäppt alltihop, nu var det inget farligt han hade i handen, men ändå. Efter den här händelsen iallafall, så pratade vi om att han säkert har någon utvecklingsstörning men som man säkert inte ens vet om. Han ses bara som "onormal". Och så är det säkert för människor här, har man någon störning så får man inte rätt hjälp, om man ens får någon hjälp, och det blir nog inte så bra tror vi. Här är man onormal om man beter sig lite annorlunda. Jag fick dessutom veta att lärarna hade sagt någonting om mig idag för att jag lekte med den där lilla killen imorse, men jag fick inte veta vad då det tydligen var något dumt. Så min tanke är, sitter verkligen lärare och säger saker om mig för att jag är snäll mot ett barn, med en störning?! Det är vuxna människor vi pratar om, som dessutom jobbar med barn! Återigen, jag vet att jag är i ett annat land, och att det är en annan kultur och blablabla, men jag tycker att det är så tråkigt hur man ser på "en viss typ" av människor här. Istället för att skratta och peka så kan man väl försöka hjälpa istället!

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. Och förlåt igen för alla dessa inlägg utan bilder!!

Swedru

Imorse vaknade vi av att det lät som att ett rymdfarkost landade utanför våran dörr, vi vet inte vad det var, men det var väl nått monster till lastbil eller något. Alltså marken skakade typ och det lät så jäkla högt, inte våran bästa morgon helt enkelt.

Efter lunch mötte vi upp John och for in till Swedru för att handla mat igen. Det gick bra som vanligt, och sen for vi hemåt igen. Idag handlade vi Ris, olja, Gari, Kokonte, Peppar, majs, lök, bönor och tvål. Jag tror att det var allt :) Det är så skönt när det går på räls, John kan alla genvägar, samt känner mycket folk. Hade vi gått själv så hade det tagit mycket längre tid, plus att vi säkerligen hade fått betala mycket mer. John får tom ner priserna lite just för att det är till barnhemsbarn, så det är jätteskönt och smidigt! 

Vi åker med nån kille som John verkar känna när vi har handlat sådär mycket, så han kör hela vägen ner till barnhemmet. Hur som helst. Idag när vi var påväg hem så stannade vi till här i Tarkwa där vi bor, också byter den där killen och John plats. Jag och Johanna fattar ingenting, men vi har ju sett hans körkort så det var väl inget mer med det. Haha jag vet inte hur längesen det var John körde, men det verkade som att det var ett tag sen! Vi kom iallafall iväg och det gick bra :) Vi såg hans ansikte i backspegeln och han var så himla glad, hade jag varit rik hade jag lätt köpt en bil till honom. Synd att jag inte är det bara. Men jag tyckte det var fint iallafall att han var så glad över att få köra :) Jag undrar dock hur det är att ta körkort här, kan inte tänka mig att det ens är i närheten som i Sverige. Haha kanske man faktiskt får det i flingpaketen här? 

Nejdå. Men nu ska jag äta lite kex och hoppas på att jag slipper få ont i magen. Min kusin fyller år idag också, så grattis Kidden! :) Ha det bra och hejdåå

Tisdag

Hej och hå. Idag klev vi upp, käkade frukost och gick en svettig promenad till barnhemmet. Ännu ett barn var dålig, så vi tog med oss Michael och Diana och for mot sjukhuset. Idag var det massa folk och det blev en lång väntan, men det gick ju ganska bra ändå.

Vi fick träffa en jättegullig läkare som var duktig på att förklara saker och ting, så det var ju skönt :) Efteråt så köpte vi mat och dricka till barnen då vi hade varit där i 4 timmar, så jag tror att vi åkte hem nöjd allihop. Vi kom fram till efteråt att Johanna får minska på sitt apelsinintag, haha så vi får se om hon mår bättre av det :) Jag lär ju ska börja bada i myggmedel då jag ännu en gång har fått malaria. Men jag överlevde helveteshelgen och nu har jag nya mediciner, så snart är jag 100% fit for fight igen :)

Iallafall så släppte vi av barnen på barnhemmet och for vidare hemåt för lunch. Sen mötte vi resten av barnen på skolan för att gå med dom. Väl på barnhemmet så hjälpte Johanna till med disken medan jag tog tvätten, och till sist badade vi barnen innan vi gick hem igen och åt middag. Det blev ris idag igen haha, jag älskar ju ris men det har blivit lite uttjatat nu.... Men men!

Det var väl allt för idag skulle jag tro, hare braaaa

Power

Äntligen är strömmen tillbaka, fattar inte hur jag och Svea överlevde utan ström i två veckor??? Vi har varit utan sen igår, och speciellt nu när vi inte är nå pigg så blir det extra svettigt här inne. Men men, nu är den tillbaka iallafall!

Jag vaknade upp igår och mådde helt okej, sen gick det utför igen. Febern steg och jag trodde typ att det var min sista stund i livet där ett tag, tror inte att jag har haft sån intensiv och jävlig huvudvärk som hållt i sig någonsin. Fyfan. Idag är det dock mycket bättre och jag kan både stå rakt och se klart igen, haha. Men nu har vi ont i magarna också, det tar liksom aldrig slut. Så idag bestämde vi oss för att det är dags att kolla upp vad det är för fel, så jobbig att vara dålig, dessutom missar vi ju massa tid med barnen. Så imorgonbitti efter frukost åker vi till vårdcentralen i grannbyn, vi tar med oss nya Michael också då han inte varit pigg sen i lördags. Han har inget försäkringskort här än, så då tar dom honom inte till sjukhuset eftersom det är för dyrt. Så då tar vi mer än gärna med honom och betalar för allt!

Då vi inte har varit så mycket på barnhemmet så finns det inte så mycket annat att berätta.. Bara att vi äter ris nästan varje dag och att vi och våra magar är less på det nu haha.. Hade gärna haft pappas kyckling och curry till, men det är inte långt kvar till det så jag klarar mig nog :) Nu ska jag avsluta det här ganska meningslösa inlägget, hoppas ni åt god mat idag och alla andra dagar också!! Ät gärna tacos åt mig, tack och godnatt :)

Snabbis

Nej ni hurrni, ingenting blev som planerat. Jag fick feber och låg död i sängen hela dagen igår, min hals är bättre men min halsmandel (?) gör jäkligt ont, så är jag inte bättre imorgon så tror jag att det är dags för en tripp till vårdcentralen.

Jag vet att jag lovade bilder, men det får jag greja med när jag orkar. Idag är det söndag igen = bara fem veckor kvar! Kluvna känslor inför det som ni redan vet. 

Men nu blir det viloläge resten av dagen, ha det bra!

Tråkig update

Återigen, sorry för alla inlägg som inte innehåller några bilder. Men imorgon tänkte jag låna Johannas dator och lägga upp nån bild eller två iallafall.

Min huvudvärk som jag försökte sova bort försvann inte, min hals har också blivit dålig. Så idag har jag varit sängliggandes och hemma från barnhemmet. Det känns tråkigt, men så blir det ibland. 

Imorgon tänkte vi åka till stranden över dagen, är jag dålig så sätter jag mig i skuggan eller nått. Vill bara ut ur rummet, och stranden är ju inte särskilt ansträngande att vara på satt. Annars då? Johanna har fått nån hostmedicin som hon blir trött av, så hon är påväg i säng. Jag ska ta nån tablett och spela nå spel på telefonen typ, haha det är fredag och såhär rolig är vi. Men är man inge pigg så är man inte, jag hoppas att Johannas hosta blir bättre och jag hoppas att jag inte får halsfluss. Och det var väl allt. Längtar hem men jag vill inte lämna barnen, får tjuva med mig dom helt enkelt.

Natti

Snabbis update

Vi blev helt chockade igårkväll när vi insåg att det var onsdag, tiden går så fruktansvärt snabbt! Jag har dessutom gått under 40-strecket nu med antal dagar kvar, så sjukt.

Idag åkte vi till Swedru efter frukost för att börja handla tofflorna till barnen, Och det gick bra! Inga problem alls, så det känns skönt :) Vi hittade dessutom ett nytt och bra supermarket, köpte äntligen ett balsam, samt lite andra roliga saker. Vi får se när vi fortsätter med skohandlingen, nästa vecka skulle jag tippa på! 

Nu tänkte jag försöka sova bort min jobbiga huvudvärk, ha det gott!

Vill också säga ett enormt TACK till alla som hjälpt till och fört över pengar och skänkt kläder, vi och barnen blir så glada <3

-

På tio veckor har det kommit sex nya barn till barnhemmet. Dom tre första som kom, Emanuella, Mary och Michael är syskon. Vi fick veta att deras föräldrar hade sex barn sammanlagt, men nu hade deras pappa dött och deras mamma kunde inte ta hand om alla barn ensam. Så dom tre fick komma till oss. Det första vi tänkte var, hur väljer man vilka barn som får åka? Just i det här fallet så hade mamman kvar dom tre äldsta då dom kunde ta hand om sig själv mer. Men snabbt därefter kom även en till från den syskonskaran, Ofee. Till en början så var han lite tillbakadragen, vilket inte är så konstigt. Han hade en dålig attityd, vilket heller inte är konstigt då han faktiskt blev skickad till ett barnhem helt plötsligt. Men sen började han mjukna och hans fina sidor kom fram. Han är himla trevlig och rolig, och jag blir glad när jag ser att han är glad, för det kan verkligen inte ha varit lätt. 

Vi vet inte allas historier om varför dom är här, men i de flesta fall så har deras föräldrar gått bort, eller så har inte föräldrarna råd att ha hand om barnen. Vi försökte i början att inte prata så mycket om våra egna familjer, men barnen har själv frågat vad alla heter, dom vill se bilder osv osv. Dom tycker att det är så roligt. Den äldsta killen, Desmond, har tom satt upp bilder på min familj på sin säng. Det är en sån konstig tanke när man sitter där på barnhemmet, att alla dessa barn bor här utan sina föräldrar. Antingen så har dom blivit bortlämnad eller så har föräldrarna gått bort, det känns så hemskt. Det finns ingen här (förutom vi volontärer) som tar upp barnen och kramar på dom, inget gull för fem öre, det är ingen som håller om dom eller nånting. Och när man tänker på det så är det inte så konstigt att barnen kommer springande mot oss varje dag, eller att alla vill sitta i ens knä. För vi gör ju allt det där, vi leker med dom, ger dom uppmärksamhet, vi tar upp dom om någon gör illa sig osv osv. Det känns bara så hemskt alltihop. 

Sen tänker jag ofta på att det här är deras liv. Dom hämtar vatten i hink ur ett hål i marken varje dag, fattar ni att Florence som är 5 år gammal också gör det? Det börjas i tid.. Dom får tvätta alla kläder för hand i smutsigt vatten varje dag, och dom får diska för hand vaarje dag. Här får man gå mycket, och allt bärs på huvudet, förutom bebisar som bärs på ryggen. Dom äldre barnen får hugga ved. Dom klipper hår och naglar med rakblad. Gräset får man klippa med hjälp av en stor kniv. Osv. Det här är deras liv, och jag vet inte hur dom känner inför det, men har man aldrig upplevt något annat så kanske det bara är som det är. Men jag som bor i Sverige tycker att det känns så förjävligt, det är så sjukt vad olika liv man kan leva.

Man inser själv hur bra man har det när man är här.

Hot

Hur varmt kan det vara egentligen? Vissa tider på dygnet känns det som att man går i en bastu. Önskar att vi hade en termometer så vi kunnat veta exakt temperatur, vi säger 30 grader men ibland måste det vara varmare alltså. Jag visste inte ens att det var möjligt att svettas så mycket, hua hua.. Nu har dessutom både jag och Johanna fått nå slags värmeutslag, inte särskilt konstigt dock. Men nu ska jag ta och sluta klaga på värmen, det är ju trots allt kallt hemma så vi får väl passa på att njuta så länge detta varar :)

Idag har det varit en vanlig dag, inget speciellt som har hänt. Jag börjar dock få lite separationsångest, idag när jag satt med Baby i famnen så började jag fundera på hur fasiken jag ska kunna säga hejdå till dessa barn. Det kommer vara en dålig dag.

Det enda vi har inplanerat i kalendern nu är strandhäng resterande helger. En helg ska vi till Cape Coast, samt krokodilstället. Annars blur det bara Winneba över dagen. Det känns skönt, kanske får jag lite färg också! Jag bryr mig inte supermycket egentligen, men det får gärna synas att man faktiskt har varit i ett soligt land i fyra månader :)

Water Water

När vi köpte vatten med killarna igår :)

Johanni
Ofee

Johanna och killarna
Desmond, Ofee
Ofee
Benjamin

<3




Haha försöker bada en sovande Prince


Filmkväll






Och en charmig bild på Johanna och mig haha..

Nya barnhemmet :)






En del av den långa vägen dit..
Det är väldans fint på kvällarna iallafall :))

Utdelning av kläderna! :)














Detaljer

Insåg idag att jag inte berättar så bra vad vi faktiskt gör på barnhemmet, förutom att leka typ. Så jag tänkte berätta lite mer detaljerat om vad vi gjort idag.

Vi klev upp strax innan 7 imorse och käkade frukost, sen efter ett ombyte och tandborstning gick vi bort till skolan och väntade in barnen. Sen satt vi där med dom tills dom började innan vi vandrade bort till barnhemmet. Varje gång vi kommer till barnhemmet förresten så kommer barnen springandes och ropar "please madame welcome" om och om igen, detta gör dom alltså flera gånger om dagen varje dag, rätt gulligt :) Så efter utspringet och kramarna så har man alltid något barn i famnen eller i händerna, oftast både och. Idag så diskade vi frukostskålarna och sen blev det lite lek eller vad man ska kalla det, oftast är det nån ramsa och klappa händerna, eller så kastar man barnen i luften typ, snurrar dom, nån står och hoppar i ens knä, osv. Nånstans här fick jag hjälp av Jessica och Baby att hänga upp nytvättade kläder också, det är så gulligt då dom är så små så dom når inte ens upp till linan, men dom vill så gärna vara med och hjälpa till ändå. Idag övade Johanna alfabetet med barnen också medan Prince somnade i min famn. En stund senare hör jag Kaki grinandes, och jag visste att hon låg och sov nyss så jag gick för att kika. Då satt hon där på marken nerkissad och ledsen, så jag klädde av och tvättade av henne och sen var det bra igen. Kaki och Prince är förövrigt tvillingar och dom minsta barnen på barnhemmet, hur söta som helst! 

Vid lunchtid gick vi med maten till skolan, lämnade den och gick hem. Åt nå frukt och sen blev det lite sänghäng. Vid halv 1 gick vi tillbaka till skolan och delade ut lunchen, och sedan tillbaka till rummet igen. Vid 4 kom några av dom äldre barnen från skolan för att hjälpa oss att ta med paketen med kläderna till barnhemmet. Och precis som på förmiddagen så blev det lite lek, lite mys, och hämtning av vatten. Vanligtvis brukar vi tvätta kläder också, men just nu när den äldsta tjejen har lov från sin skola och är här så brukar hon tvätta när inte vi är där. Men det är väl ungefär såhär dagarna ser ut. Självklart är inte dagarna likadana, men vi leker och tröstar och tvättar och diskar och har roligt och ibland lite långtråkigt och så vidare. 

Nu ska jag borsta hår och tänder innan det är läggdags. John hann inte med oss idag, så vi får dela ut alla kläder imorgon istället. På lördag kommer det bilder! :)

paket wihoo

Hej hej! Idag pratade jag och Johanna om hur snabbt tiden går, men att det samtidigt känns som att vi har varit här mycket längre än vad vi varit. Lite konstigt det där. Fattar ni att om 3 veckor, då har jag bara lite mer än 3 veckor kvar?? När jag tänker så så inser jag hur lite tid jag har kvar..
 
Iallafall så. Imorse klev vi upp som vanligt och käkade frukost, havregrynsgröt, bröd och vatten. Så gott så. Sedan bytte vi om och gick till skolan för att vänta på barnen. När dom väl kom så satt vi där i över en timme innan dom fick börja, men det var bara mysigt att få sitta och surra med dom en stund. Sen gick vi bort till barnhemmet och lekte på med dom små barnen. Vi gick hem lite tidigare idag för att äta lunch, och sen kom John hit och då åkte vi in till Swedru för att hämta ut paketen. Väl inne på postkontoret så fick vi sitta och vänta i 2 timmar innan vi äntligen fick våra paket. Men först skulle dom öppnas och genomsökas, och sen betalas innan vi kunde ta med oss dom och åka. Så efter lång väntan så var vi äntligen påväg hemåt med våra paket igen. 
 
Det är så roligt att få paket. Både jag och Johanna fick godis hemifrån (yesyesyes), samt lite andra saker. Johanna fick en massa te så nu fortsätter hennes télektioner med mig haha, jag tyckte faktiskt det var gott igår så det ser ljust ut för mig och mitt tedrickande! :p Men det viktigaste med mina paket är ju alla kläder till barnen. Denna gång kom det två paket på 40 kg, förstår ni hur mycket kläder det är? Och förstår ni hur tacksam vi är?? Det är så sjukt roligt med dessa paket då vi vet hur glad barnen blir över att ha hela kläder för en gångs skull, det blir ju som julafton för dom, så himla kul att se och vara med om! Imorgon tar vi med alla kläder, och vi tar självklart en massa massa bilder som jag lägger upp på lördag! 
 
Nu ska vi se på film, pusshej!
 
 
 

Tisdagste

Hejhej! Precis som jag skrev i förra inlägget så var jag och Johanna i Swedru med John idag och köpte mat till barnen. Det var varmt och svettigt, men vi fick mycket gjort så det var det självklart värt. Nu har barnen mat iallafall, och det är det viktigaste! Vi fick våran glass i väntan på trotron så vi är extra nöjd haha ;)
 
Eter att ha lämnat av alla grejer på barnhemmet så var vi där en stund innan vi vandrade hemåt, trötta och hungriga då vi missade lunchen. Vi fick dock tidigare middag så det gick bra ändå, nudlar och ägg, mums! Det absolut godaste jag vet här, inte särskilt ghanansk, men jäkligt gott! Ska försöka göra ett matinlägg här någon dag så ska ni få se bilder på det vi äter. Vårat största samtalsämne här är mat, alltså mat vi äter hemma i Sverige. Vi pratar om mat vaarje dag, och vi gråter typ om vi ser en bild på tacos, eller makaroner och korv huhu..
 
Imorgon ska vi åka in till Swedru med John igen, men denna gång ska vi hämta paket som har kommit hemifrån wihoo!!! Jag tror och hoppas att det är paketen med kläder till barnen som mamma har samlat in och skickat, också hoppas vi på att det är Johannas paket från hennes mamma. Vi får se, men det känns lite som julafton haha :))
 
Imorgon har vi träningsfri dag (vi har börjat träna hehe), också har vi bestämt att vi bara får äta godis som vi fått skickat hemifrån, så nu mamma hoppas jag att det finns nått gott i paketet!! :* Så imorgon blir det filmkväll och förhoppningsvis lite godis till det, gött!
 
Nu ska Johanna försöka lära mig dricka te innan vi går och lägger oss. Så jag hoppas att ni har det bra här hemma, det har vi :) Saknar och längtar efter min familj och mina vänner, snart ses vi wiee
 
 
Den muskliga mannen som bar våra grejer hehe, och dagens köp :)

Vi behöver er hjälp!

Hej kompisar! Idag har jag och Johanna varit inne i Swedru och handlat mat till barnen. Imorse när vi kom till barnhemmet fick vi veta att dom inte hade någon mat kvar, barnen satt och drack te till frukost och vi bestämde oss ganska snabbt för att åka in till Swedru för att handla. Vi ringde till John och en stund senare var vi iväg. Vi handlade och handlade, och tillslut kom vi hem med mat som ska räcka i en månad. Dessa gånger känner vi verkligen hur himla tacksamma vi är över pengarna som ni där hemma har skänkt, för varken jag eller Johanna har tyvärr inte pengar så det räcker.

Min mamma har startat ett konto just för barnhemmet där ni som vill och kan gärna får bidra. Alla pengar hon får in för hon över en gång i månaden till mig, så att jag sedan kan köpa tex. mat, mediciner, betala sjukhusbesök, blöjor osv. Vi är så grymt tacksamma över varje bidrag, här spelar även små summor stor roll!!

Swedbank
Clearingnr: 84202
Kontonr: 9348979734

9

Hej igen, sorry för alla inlägg utan bilder, men jag antar att det är roligare med text än inget inlägg alls, så jag skriver på ändå. 

Idag klev vi upp och käkade lite frukost, sen la vi oss i sängarna och kikade på gossip girl på Johannas dator, nästan som hemma ! :) Mitt i allt ringer Desmond, den äldsta killen på barnhemmet, och säger att Madame Mary har blivit påkörd av någonting?? Madame Mary är förövrigt "mamman" på barnhemmet. Så killarna kom hit och visade oss vägen till henne. Som tur var så hade det gått ganska bra, hon hade blivit påkörd av en moped när dom var påväg till byn för att köpa vatten, vi vet ju att dom inte kör särskilt försiktigt här, men detta hände alltså på dagen när det var ljust ute?! Det fula är att Johanna har sagt åt mig flera gånger att stanna när bilar osv kör förbi när vi går på gatan på kvällarna, men jag har sagt att det är lugnt så länge vi går på kanten, men från och med nu så ska jag börja göra som hon säger för jag vill då inte bli påkörd av någonting. Hur som.. Madame hade varit på sjukhuset och blivit omplåstrad, samt fått mediciner. Dock så hade dom endast satt på smala tejpbitar på såren?? Hon hade ett stort jack i benet och det blödde igenom. Så jag och Johanna tog fram sårspriten och nya plåster och la om allt, förhoppningsvis blir det bättre snart. 

Och i torsdags när vi var påväg hem från Cape Coast så såg vi det värsta jag någonsin sett. Vi har sett folk slagit barn med pinnar osv, vilket är vanligt här men såklart jättehemskt att se. Vi kan inte göra så mycket förutom att kolla bort vilket känns lite jobbigt, men så är det här. Vi har också sett hur illa dom behandlar djuren, även då kollar vi bort och försöker tänka på annat. Men det vi såg i torsdags var fasiken hur obehagligt som helst. Det var en grupp med människor som stog och slog på en man, dom drog och slet i honom, piskade honom på ryggen med pinnar, slag mot hela kroppen, också hällde dom bensin över honom, och det var det sista vi hann se. Jag och Johanna satt bara och gapade, han var helt ensam mot alla dom där människorna och det såg så himla hemskt ut. Förmodligen så har han gjort något väldigt dumt, men då kan dom hellre stoppa honom i fängelset än att tortera honom sådär. Precis som Johanna skrev så är det där bara sånt som händer på film, inte i en rondell framför allihopa. Vi vet inte ens hur det där slutade, hur långt gick dom där människorna, lever han ens? Nä fy, den bilden lär jag aldrig glömma.

Men nu har jag babblat klart. Är det något ni vill veta så är det bara att fråga. Nu ska vi vila vidare innan det är dags för lite träning och sen middag, idag tar jag min nionde malariatablett förresten = 9 veckor här! :)

51

Fattar ni att jag bara har 50 dagar kvar imorgon?? Jag vet att jag har sagt det tusen gånger, men det är så sjukt att tiden kan gå så snabbt! Om jag tänker tillbaka så vet jag ju att vi har gjort hur mycket saker som helst, och att det kanske inte är konstigt att tiden går så fort, men det känns fortfarande sjukt att jag redan har varit här så länge..

Just nu så sitter vi bara inne på rummet och bloggar lite. Efter middagen så tränade vi, duschade och gick sen upp till vägen på jakt efter apelsiner, nässpray och hostmedicin. Både jag och Johanna har blivit förkylda igen, Johannas snorar på medan jag hostar lungorna ur mig. Roligt nu, speciellt på nätterna!

Idag så gick vi till barnhemmet efter lunch och myste på. Fick se levande krabbor och sen kom dom tillbaka när dom var nykokta. Jag är ingen krabbmaster, men det var faktiskt ganska gott! Min familj och mina vänner skulle bli så förvånade om dom såg mig här, jag har redan lärt mig äta stekt ägg, bönor, risgrynsgröt och havregrynsgröt! Ja visst det är mycket jag inte tycker om, men jag smakar iallafall på allt ;)) 

Men det sagt så ska vi slå på en rulle :) Här är Johannas bloggaddress förresten: www.johannaolson.blogg.se

Nötskalet

Äntligen hemma igen, det känns så skönt att det enda jag ska göra dom närmsta timmarna är att sova. Är helt slut efter den veckan. Vi har ju inte gjort särskilt mycket och det har ju inte alls blivit som planerat. Men vi delade rum med 12 stycken andra, så alla ramlade ju in olika tider hela natten. Inte det ultimata för oss som gått och lagt oss direkt efter fyrverkerierna, men men! Det var ju faktiskt nyår, och det var ju inte deras fel att Johanna i ett nötskal (haha) fick typ 40 graders feber :) 

Efter att vi kommit hem idag, och efter middagen så gick vi bort till barnhemmet. Det nya barnhemmet! Barnen flyttade dit nu över nyår,  så nu kommer vi inte gå till det gamla mer. Huset är inte klart än, men än så länge ser det bra ut! Dock så är det mycket längre dit. Vi får göra om våra rutiner då det inte kommer funka att gå dit innan våran frukost längre. Så vi får se imorgon hur det funkar, det blir säkert bra :) Men det viktigaste är nog att vi börjar gå hem innan det blir mörkt, för Johanna (i ett nötskal) skrek hela vägen idag när vi gick hem, och ska det fortsätta så så kommer hon få en hjärtinfarkt och jag typ tinnitus. Hur som helst så löser det sig, vi får ändra lite bara så blir det bra :)

Nu: Sova.

Gött

Hallå där! I skrivande stund så sitter vi på en bänk ovanför stranden och kikar när några spelar beach volleyboll, nice view om jag säger så haha!

Jag hoppas att eran kväll var bra igår! För oss blev det inte riktigt som planerat. Johanna vaknade upp med hög feber och var dålig resten av dagen, så vi myste mest på och väntade in tolvslaget bara :) Det kändes så sjukt konstigt när klockan väl blev 12. Det kändes inte alls som nyår, och här är dom inte lika försiktig med raketerna heller, så jag och Johanna var mer rädd än tyckte att det var roligt. Så där fick vi båda lite hemlängtan, men men :) idag mår iallafall Johanna bättre, så vi får se vad vi hittar på ikväll. Imorgon är det iallafall dags för hemgång till Tarkwa igen!

Jag måste bara berätta lite snabbt vad som hände idag när jag och Johanna var ut på en liten tripp. Jag skulle handla så jag kunde fylla på mitt internet, och damen jag handlade av blev så glad när jag betalade att hon kramade mig. Hon hade inte kunnat ha sin affär öppen dagen innan, också hade hon inte sovit någonting på länge heller. Så när jag handlade för så mycket så hade hon fått in tillräckligt med pengar för både igår och idag, så nu kunde hon stänga sin affär så hon kunde vila. Hon blev så glad och det kändes jäkligt gott i mitt lille hjärta :'))


RSS 2.0