-

Det finns en sida för volontärresor på facebook som jag följer, och jag har sett att det är flera som har skrivit där om när dom ska åka och att dom frågat om det är fler som ska det osv. Så idag tänkte jag skriva och frågade ifall det är någon som ska åka till Ghana då jag ska det, och vad tror ni jag ser?? Överst av alla statusar så är det en tjej som hade skrivit igår ifall det var någon som ska åka till Ghana i början på november. Jag svarade på en gång, och efter en eller två kommentarer kom vi fram till att vi kanske kommer hamna på samma jäkla flyg! Det kan inte vara sant. Jag känner inte ens den här människan, men jag blev så jäkla glad ändå. Det känns så sjukt, och nu har vi chattat ett bra tag om lite funderingar och sånt. Så skönt att kunna diskutera detta med någon som ska göra samma resa som mig.
 
Om 35 dagar är det alltså dags för avgång, och jag är så himla förväntansfull, men ändå väldigt nervös. Det som för mig har känts mest jobbigt än så länge, så är det ju såklart att vara borta från alla. Men själva flygplatsbiten har jag varit väldigt nervös inför. Jag har ju rest förut och det har aldrig varit några problem, men nu är jag själv och jag är rädd att jag virrar bort mig helt enkelt. Dock så lär ju denna känsla försvinna om den här tjejen har samma flyg som mig, så jag hoppas verkligen på det.
 
Annars så lär ju maten vara ett av mina större problem där borta också. Dom som känner mig vet hur jag är, och jag är helt enkelt v ä l d i g t kräsen. Jag försöker smaka så gott jag kan, och jag har lärt mig äta saker som jag inte tyckte om förr. Så jag kan ju hoppas att jag hittar något gott i Ghana också.
 
Imorgon ska jag och Ellen till birsta för en liten shoppingtur, och då är det dags för mig att köpa lite mer saker inför resan. Jag har handlat nån enstaka grej redan, men jag tänkte försöka skriva ihop nån inköpslista så jag har bättre koll.

Hejsan!

Tanken var att jag skulle ha en "Ghana-kategori" på min andra blogg, men för att göra det lättare för alla så fick det bli en ny blogg istället där exakt allt handlar om resan. Så nu börjas det.
 
Jag ska alltså åka till Ghana för att volontärarbeta i 4 månader. Jag vet inte exakt vart jag kommer hamna än, men det jag har valt är i alla fall att jobba med barn.
 
Det känns lite nervöst, mer eller mindre vissa dagar, men det ska nog gå bra. Jag kommer säkerligen längta hem många dagar för att det är jobbigt att vara borta från alla här hemma, men samtidigt så tror jag att det kommer kännas jättebra alla andra dagar istället. Jag åker dit för att jag vill hjälpa till, och snart är det ju dags.

RSS 2.0