Sista uppdateringen i Ghana

Jaha jaha, så den här dagen kom tillslut. Tiden har ju gått fruktansvärt snabbt, men trots det så känns det så konstigt att det här är min sista dag, och mitt sista blogginlägg här i Ghana. 

John kom förbi igår efter lunch, efter lite surr så bestämde vi oss för att åka in till Swedru för att handla maten till idag. Det blir ett litet hejdåkalas med ris, kyckling, ägg, popcorn, dricka, och ballfruits. Vi ska dessutom dela ut alla tofflor till barnen, samt ta med paketet som kom härom dagen från mamma. Ikväll efter middagen så ska vi se på film och mysa på, jag och Johanna avslutar dagen med en övernattning. Jag tror och hoppas att det blir en perfekt sista kväll med barnen, det ska bli så kul! 

Idag har vi tvättat våra kläder, så sen dess har jag gått omkring i handduk just för att jag inte har några kläder, haha.. Efter tvättningen så började jag packa, och snart är jag klar. Reseoutfiten är klar och handbagaget är också så gott som klart. Jag är typ redo fast ändå inte, har så blandade känslor inför hemgång att det inte är klokt. Men men, det ska iallafall bli jäkligt roligt att få träffa min familj och mina vänner igen! 

Nu ska jag gå och känna på kläderna, sen är det dags att bege sig till barnhemmet. Nästa gång jag bloggar här så är jag hemma i Sverige igen, jag hoppas ni har en bra helg! 

.

Här är det fortfarande dålig uppdatering, men jag vet inte vad jag ska skriva, och det är svårt att lägga upp bilder. Idag var tanken att vi skulle tvätta våra kläder efter frukost, men det finns inge vatten i brunnen så vi får vänta och se om det finns efter lunch. Istället har jag försökt börja ordna med min packning. Rensa bort det som jag ska lämna kvar till Johanna, jullan och barnen osv. Jag får se när jag börjar packa, det beror lite på när vi kan tvätta och så.mförhoppningsvis blir jag klar imorgon innan vi ska till barnhemmet.

Det är nära nu. 

:(

Hejsan, förlåt för väldans dålig uppdatering!! Men vi har varit i Cape Coast i helgen och myst på, sista gången för min del. Iallafall för denna gång i Ghana. Vi har träffat så fina personer där, och det rent ut sagt sög att behöva säga hejdå.... Men men, det finns inte så mycket att göra åt det. Det var en deppig dag i söndags iallafall, jag klev dessutom in på min sista vecka. Fattar fortfarande inte att om 7 dagar är jag hemma i Sörberge igen, vart tog tiden vägen??? På lördag blir det hejdåmiddag och filmkväll tillsammans med barnen, sen blir det övernattning innan jag blir hämtad. Gud, det känns så konstigt att skriva att jag ska åka härifrån..

Vi ska snart åka in till Swedru för att handla mat till barnhemmet, och imorgon ska vi dit igen för att hämta ut ett till paket. Det är en del som ska fixas och göras den här veckan = dagarna kommer gå snabbt. För snabbt. Jag har lite panik må ja säga.

<3










<3




Food

Okej, så jag har tyvärr bara tre bilder. Men det är typ bara detta vi äter just nu ändå så det spelar egentligen ingen roll att jag inte har bilder på något annat. Det enda som fattas är väl en bild på jam, men det är som potatis, och till det får vi tomatstewen som finns på bild nedan.


Nudlar och ägg. Detta får vi till lunch nästan varje dag, och när vi inte äter detta så får vi frukt istället. Jag älskar det här, men nu börjar dock min favvomat att bli uttjatad.
Kryddat ris, med lite lite tomatstew och ett ägg. Middag. När vi inte får det här så får vi vanligt vitt ris istället för det kryddade.
Risboll, soppa och fisk. Middag. Det här var min favorit i början. Men nu är jag så himla less på både ris och fisk att det helt enkelt inte är lika "gott" längre.

Så det är detta vi äter här. Vi fick lite andra grejer förut ockaå när Svea och Isabelle fortfarande var kvar, men nu när det är någonting som inte jag eller Johanna äter så får vi det helt enkelt inte längre. Maten ovan är absolut inte äcklig, men det är absolut inte lika gott som i Sverige eller. När vi dessutom får sån ensidig kost så blir det uttjatat. Så detta är varför vi pratar om maten i Sverige exakt varje dag haha :) 

Snyggt

Två av mina finaste solbrännor haha...



Utdelning av kläder

Åh att se barnen få nya kläder är så jäkla kul!! Detta är så uppskattat, tack <3







Hoho

Jag tänkte vänta med att uppdatera tills jag hade lite bilder att dela med mig, men det har redan varit tyst här i några dagar så jag skriver lite snabbt nu ändå.

Igår tvättade vi våra egna kläder, och som vanligt har vi väntat tills vi verkligen måste tvätta = hur mycket tvätt som helst. Man lär sig aldrig haha.. Skönt att Jullan hjälper oss iallafall :) Sen följde vi med John in till Swedru och köpte lite saker till barnhemmet, dock inte mat denna gång. Vi fick med oss nån stor hammare/slägga?? Samt nå stoora spikat, haha alltså jag har verkligen ingen aning om vad det heter... Men det behöver dom för att hugga veden iallafall. Det dom använder nu är halvtrasigt och ser väldans farligt ut. Första gången jag såg dom stå och hugga (barnen alltså) trodde jag att jag skulle få en hjärtattack! Skönt med nytt nu iallafall! :) Vi köpte även nå burkar växtdödare. På nya barnhemmet är det en stor "gård", dock med massa massa växter! Så John håller på att ta bort allt det där så barnen har mycket större yta att leka på. I framtiden ser jag gärna att det finns ett staket uppe vid vägen också, jag får nog ta och ge det som förslag :)

Idag har det sett ut som vanligt. Frukost, tvättning och lek på barnhemmet. Utdelning av lunch på skolan, ätit egen lunch osv. Vi har även städat vårat rum, så nu är det rent och fint igen :) Jag har dessutom mindre än två veckor kvar här nu, fattar inte! Nu får man verkligen ta vara på allt dom sista dagarna. 

Nu ska vi gå och dela ut kläderna som har kommit! Tar givetvis massa bilder som jag lägger upp här sen :) Ha det bra, och glöm inte att äta tacos åt mig ;)

Myskväll


Dessa bollar är magiska <333


<3










Paket

Spännande!



Onsdag

Hej kompisar! Idag åkte jag och Johanna in till Swedru och handlade mer tofflor, jag tror och hoppas vi har hittat storlekar till alla barnen nu! Återstår att se när vi delar ut dom :) Vi köpte även storpack tvål, Detol (tar bort bakterier i vattnet), och storpack blöjor. Vi gav John pengar för att köpa mat igår också, vi kunde inte följa med då det blev så kort inpå. Men men, han har sina kompisar i Sweddan som kan hjälpa honom att bära så det gick bra ändå :)

Vi fick även veta av John idag att det kommit två paket, vi tror att ett av dom är det Svea har skickat, spännande!! Sen lär det andra vara kläder som mamma har skickat igen :) Alltid lika roligt när det kommer paket, både för oss och barnen! :)) Så imorgon efter frukost så åker vi in till Swedru igen för att hämta ut paketen. Kul!

Efter middagen tog vi varsin dusch, sen myste vi på med ansiktsmask och chips framför gossip girl. Bra kväll helt enkelt! Nu är det snart dags att kasta in handduken för idag, jag hoppas att ni har haft en bra dag!

Jag påminner också om mammas barnhemskonto. Jag blir så himla glad när jag får höra att ni bidrar, vilka fantastiska människor ni är! Jag kan inte tacka er nog <3

Swedbank
Clearingnr: 84202
Kontonr: 9348979734

<3













Det är så jag säger det

Nu börjar verkligen tiden att springa iväg, min nedräkning på telefonen visar 20 dagar kvar och nu börjar paniken att bli seriös. 

Det må ha varit dåligt här ett litet tag nu, och med det kom lite jobbig hemlängtan. Men efter våran lilla semester så har det börjat kännas bättre. Vi fick en ordentlig ursäkt igår när vi kom tillbaka till barnhemmet, och sen dess har den konstiga stämningen blivit åtminstone lite bättre. Det är inget stort som har hänt, men det är massa småsaker som har blivit lite för jobbiga för oss att hantera helt enkelt. Nu är det iallafall utrett. 

Det behövdes inte mer än en tallrik med ris så var våra magar tillbaka till sitt normalläge (normalläge i Ghana) igen. Och idag efter middagen längtade jag verkligen hem till maten jag och min mage är vana vid. Jag tänker på det varje dag, att det ska bli så skönt att få komma hem till mitt svenska liv. Nu vet jag på riktigt hur bortskämda vi är med allt, men jag kan ändå inte låta bli att längta hem till lyxen. Jag längtar efter att inte behöva kolla igenom toaletten på kryp innan man sätter sig. Jag längtar efter att få dricka kallt. Att inte behöva döda myror som kryper i sängen. Jag längtar efter att inte vara smutsig hela tiden. Att kunna duscha i rinnande vatten. Att kunna dricka vattnet ur kranarna. Jag längtar efter att bara kunna gå på affären. Allt det här och mycket mer tar på krafterna, jag må ha blivit van vid allt detta nu, men samtidigt så är jag ju ännu mer van vid allt där hemma. Jag kommer självklart att tänka mig för och tänka på hur dom faktiskt har det här när jag kommer hem, för det är verkligen hemskt. Men jag är bara människa, och jag är bara ärlig när jag säger att jag verkligen längtar till "sverigelyxen".

Dock är det ju inte detta jag har panik över. Utan barnen. Och människorna som jag har träffat här. Helst vill jag bara ta med mig allihopa hem och ha dom inne på mitt rum, haha.. Ibland när jag sitter med något av barnen i knät kan jag sitta och tänka på hur fasiken jag ska kunna säga hejdå till det här?? Och vårat kära Cape Coast blir bara bättre och bättre för varje gång vi är där, också har vi ju Johanna. Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men vet ni förresten att hon är den där tjejen som jag pratade med innan jag åkte på den här resan? Egentligen så hamnade vi på olika ställen med 15 timmars mellanrum, men nu ligger vi är i samma rum och går varandra på nerverna.. Haha nejdå, men det kommer ju vara jobbigt att åka ifrån henne också! Vi går ju så bra ihop och vi har haft så roligt tillsammans, skönt att jag kan åka till henne på bara några timmar. Så, jag tror att jag helt enkelt får packa ner Johanna och barnen i mina resväskor och ta med dom hem! Jag tror att även Svea och Isabelle också blir nöjd då :))

Hur som helst, för att avsluta detta halvdeppiga inlägg, så jag kan ju citera min och Johannas lille konversation när jag beklagade mig över min stora mage igår. Det lät ungefär såhär.
Jag: Alltså Johanna jag har aaldrig haft såhär stor mage förut!!
Johanna är tyst en stund och kollar på mig.
Sen säger hon: Nä men du har ju fina ben iallafall..

Haha tack gumman :'D

Söndag

Ännu en söndag, och idag kryssar vi ännu en vecka, endast 21 fjuttiga dagar kvar nu..

Våran vecka i Cape Coast har varit så himla bra. Vi har egentligen inte gjort något speciellt alls, vi gick varken till slottet eller krokodilerna som vi hade planerat sen innan, men det har bara varit så skönt. Vi har suttit i restaurangen flera timmar om dagen och bara varit, druckit Cola och spelat lite kort. Det ligger ju precis vid vattnet så det är väldigt mysigt. Vi har hängt med roliga personer, shoppat lite, duschat (!!), ätit god mat, tex som pizza, hamburgare och spagetti. Druckit gott, haft jäkligt roligt, och vi slutade till och med sista kvällen med en dubbeldejt, haha! 

Haha och när vi kom hem idag så väntade en skål med...........ris......soppa..och...........fisk.... Yes yes yes..

Iallafall så. I trotron på vägen hem så satt jag och funderade lite, och jag kom fram till vad jag aldrig aldrig aldrig kommer att göra i detta land, och det är att köra bil. Dom kör snabbt, följer inga hastighetsskyltar, kör om i kurvor, i backar, tom trots möte ibland. Här spelar det typ ingen roll vems tur det är, alla ska vara först. Jag skulle på riktigt inte kunna ta mig ens en meter för att jag skulle behöva tvärnita hela tiden. Det spelar ingen roll om det är en massa folk på vägen, man saktar ju typ inte ens in iallafall! Det finns inget som heter marginaler här, och jag vet inte hur många gånger mitt hjärta hoppat ur bröstet på mig pga att jag trott att vi ska krocka. Men samtidigt så har vi ju vant oss. Det går snabbt, och det är guppigt osv osv. Ibland blir man livrädd men annars går det rätt bra. Jag skulle dock aldrig sätta mig bakom ratten! Haha det är jag alldeles för feg för.

OASIS

Godmorgon! Snart är denna semester slut.. Vi älskar Cape Coast, och människorna på det här hotellet är så snälla. Igår hade tex en tjej med sig medicin till mitt infekterade sår på benet (ja jag har ett till). Det tyckte jag var himla snällt :)) Men det ska bli skönt att komma tillbaka till Tarkwa också, att vara med barnen mycket nu strax innan jag åker hem. Vi ska sova över på barnhemmet min sista natt, och jag håller på att förbereda mig mentalt inför att sova på ett ställe utan el. Problemet är ju att det kommer vara mörkt, och jag kommer inte kunna se spindlarna haha.. Nejdå, det går nog bra :)

Veckan har iallafall varit bra, jag har varit halvdålig vilket är tråkigt, men det har varit rätt bra ändå. Maten är magisk, och allt vi dricker är kallt!! Så nu ska vi njuta av sista dagen. Börjar dagen med en american breakfast :)



RSS 2.0